Kommunális járművek értékesítése, gyártása, javítása.

Háztartási hulladék feldolgozó MBA technológia

1. Mechanikus kezelés

APRÍTÁS
A beszállított háztartási hulladékot először aprítani szükséges.
Az aprítást lassú fordulatú egytengelyes TERMINATOR típusú aprítógép végzi. Az aprítógép ideális nagyságúra aprítja a hulladékot.
Az aprító után van beépítve a mágneses leválasztó, amely a vastartalmú zavaróanyagot választja le. Szükség esetén ide kell beépíteni a nem vas leválasztót.

ROSTÁLÁS
A rostálás egy olyan rostáló géppel történik, melynek az első felén 60 mm-es, a második felén 200 mm-es perforáció van.
A 60 mm alatti hulladékot a biológiai kezelőben kezelik tovább, a 60-200 mm nagyság közötti hulladékot a ballisztikus szeparátorral osztályozzák tovább, a 200 mm feletti hulladékot a bálázó gépbe juttatják.

KÖNNYŰ-NEHÉZ FRAKCIÓ SZÉTVÁLASZTÁSA
A ballisztikus szeparátorral három frakcióra választhatjuk szét a hulladékot.

  • Az apró hulladékot a biológiai kezelőbe kell vezetni.
  • A nehéz frakcióból kézi vagy optikai szeparátorokkal lehet a PET palack LDP, HDP hasznosítható anyagokat különválasztani.
  • A könnyű frakció, amely 14-18 MJ/kg értéket ér el, fűtőanyagként lehet hasznosítani.
BÁLÁZÁS-CSOMAGOLÁS
A dobszitáról lekerülő 200 mm feletti és a ballisztikus szeparátorral lekerülő könnyű frakció kerül bálázásra. A bálázógép szabványos 1100 x 750 x 1200 mm bálákat présel össze. A bálák szükség szerint közvetlenül a bálacsomagoló gépbe kerülnek, ahol mind a 6 oldala fóliázásra kerül.

2. Biológiai kezelés

A dobszitáról és a ballisztikus szeparátorról lekerülő szerves anyagot tartalmazó anyag kerül komposztálásra. A komposztálás előtt egy keverőgéppel homogenizálni kell a hulladékot.
Az intenzív komposztálás zárt rendszerben történik. A szerves anyag lebontását levegő hozzávezetéssel segítjük elő.
A lebontás után szitálással lehet szétválasztani a hulladékot még éghető részre, illetve depóniában lerakásra kerülő részre.

Rólunk

Cégünk 1991-óta tevékenykedik Magyarországon. Anyavállalatunk az osztrák M-U-T Stockerau cég. Kommunális járművek értékesítésével, gyártásával, javításával, alkatrészellátásával foglalkozunk.

Elérhetőség


Nagyobb térkép...

Cím: H-2851 Környe Iparcentrum 3.
Lev.cím: H-2851 Környe Pf. 24.
Telefon: 34/573-300; Fax: 34/573-310

Gépgaléria